Híreink‎ > ‎

Iphone app tesztelés második kör

Lajos Szabó, 2015. okt. 20. 11:51   [ 2015. okt. 21. 0:50 frissítve ]
Az Iphone applikáció fejlesztésének második mérföldkövéhez értünk. Ebben a fejlesztési szakaszban több fő cél szerepelt:

  1.  Adminisztrációs felületek fejlesztése
  2. Híranyagok leválasztása a hangoskönyvekről.
  3. Fizetési lehetőségek kialakítása
Az adminisztrációs felület kialakítása már támogatja a különböző szintű jogosultságokat. Már nem csak adminisztrátor, vagy néhány belsős személy tölthet fel anyagokat, hanem szerződött partnereink felé is egy könnyne kezelhető egyszerű felületet tudunk biztosítani. A fő cél az volt hogy az elérhető anyagok száma a lehető leggyorsabban nőjön s ne kelljen a feldolgozásra várni. Az első körben összegyűjtött teszttapasztalatok egyik fő része a könyvek/hírek különböző kezelésére vonatkozott. Van egy viszonylag kisebb mennyiségű, aktualitását nem vesztő hosszú lejátszási idővel rendelkező audio anyag, amelyeket ha együtt kezelünk egy nagyon gyorsan változó, mozgó, aktualitását vesztő hírtömeggel, akkor nagyon nehézkessé válik a kezelés. A könyvek elvesznek a tömegben. Második verziókban ezt a hibát sikerült kiküszöbölnünk a könyvek/hírek teljes leválasztásával. 

Az Itunes fitzetési tesztek leztajlottak. A jogtulajdonosok igényeinek megfelelően tudjuk paraméterezni a könyveket/anyagokat. Érdekesség, hogy az ingyenes és fizetős hírek mellett egy úgynevezett becsületkasszás fizetési módodt is kialakítottunk, mikor a hallgatóra van bízva, hogy mennyivel támogatja a meghallgatott anyagot. 

Az applikáció néhány apróbb hiba kivételével jól teljesített a második körös teszteken. Az észlelt hibák kijavítása folyamatban várhatóan 2 héten belül a nagyközönség elé terjeszthetjük applikációnkat

Comments