Hangoskönyvek‎ > ‎

Barsi Ödön: A Déli-sark aranya

Lajos Szabó, 2016. febr. 12. 19:50   [ 2016. febr. 12. 19:52 frissítve ]
Szerző: Barsi Ödön (1904. április 18. – 1963. február 5.)
Cím: A Déli-sark aranya (Kisregény)
Előadja: Gépész
Megjelent: Barsi Ödön: A Déli-sark aranya / A zöld anakonda, Fapadoskonyv.hu, Budapest, 2012, 7-84. o.
ISBN 978 963 329 699 8
A felvétel készült: 2015
Játékidő: 02:02:33 (123 perc)
Bitráta: 128 kbps / 22 kHz / stereo
Fapadoskönyv: http://www.ipubs.hu/szorakoztato-irodalom/kalandregeny/a-deli-sark-aranya-a-zold-anakonda/4155/

Megjegyzés: A hangoskönyv a "Látássérült Emberek  Megsegítésére" c. projekt keretében készült. Köszönet a jogutódnak (Dr. Barsi Béla) és a Fapadoskönyv Kiadónak (Béky Loránd), hogy a kisregény meghangosításához és közzétételéhez hozzájárultak. A Hangoskönyv szabadon letölthető és változtatás nélkül terjeszthető, de kereskedelmi forgalomba nem hozható!

Barsi Ödön- A Déli-sark aranyaA két világháború közti időszakot méltán tarthatjuk a magyar ponyva aranykorának, amikor is több tucat kiadó százával, ezrével jelentette meg azon műveket, melyeknek az egyszerű szórakoztatáson túl nem igen voltak magasabb rangú célkitűzései. A zömében nyugati mintára íródott kalandregények között azonban időről-időre felbukkant jó néhány gyöngyszem, akik nélkül valljuk be, a magyar nyelvű irodalom szegényebb volna. A műfajt vitathatatlanul legnagyobb zsenije természetesen Rejtő Jenő volt, azonban az ő kortársai között nem kevesen vannak olyanok, akik e műfaj keretein belül a legmagasabb szakértelemmel "termelték" a western, idegenlégiós, detektív vagy épp szerelmes történeteket. E mindig is népszerű műfaj, mára klasszikussá vált darabjaiból állítottuk össze sorozatunkat.

A Déli-sark aranya - Egy kutatócsoport hatalmas arany- és szénkészletet talált a Déli-sarkon. Az útinapló alapján expedíció szerveződik a kincs felkutatására,amit azonban más is szeretne megkaparintani, zsarolás, gyilkosság árán is. Mikor ez nem vezet eredményre, saját embereit juttatja a hajóra, személyzetnek.A derék Green kapitánynak nemcsak az időjárás viszontagságaival, a félelmetes jéghegyekkel, a rianásokkal kell megküzdenie, hanem a legénység árulásával is;nemcsak a hajóját kell féltenie, hanem az utána utazó menyasszonyát is, aki a lázadók fogságába kerül...

Tracks:
-------
2_1-Barsi_Odon-A_Deli-sark_aranya-Fapadoskonyv_hu-Bp-2012.mp3
2_2-Barsi_Odon-A_Deli-sark_aranya-Fapadoskonyv_hu-Bp-2012.mp3
Comments